Cupping therapie massage

Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam.
Volgens Traditionele Oosterse wijze gebruik ik in mijn praktijk glazen cups. Met een in alcohol gedrenkt bolletje watten op een Kocher, deze wordt aangestoken, in de cup gehouden, waarna de vlam in de cups de zuurstof verbrand en er negatieve druk ontstaat.. Deze cups worden op het “te behandelen” gebied (van het lichaam) geplaatst. Deze worden vacuüm “gezogen”op deze plaats.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.
Ook het gebied tussen de wervels kan “los gemaakt” worden, wat masserend moeilijker is. Door de negatieve druk in de cup, treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking heeft. Zo kan bijvoorbeeld de afvoer worden bevorderd van verhard vetweefsel.

Deze behandelwijze vindt zijn traditie in de Oosterse geneeswijzen en is al duizenden jaren oud. Ook heden ten dage wordt in China nog steeds door artsen gebruik gemaakt van deze behandelmethode in combinatie met kruiden en acupunctuur.

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen. Waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het blokkades in de energie doorstroming opheft.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij:
- kou en opkomende verkoudheid
- spier- en gewrichtsklachten
- hoofdpijn en migraine
- rug-, nek- en schouderpijn
- pijn in de onderbuik
- zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd “ruimer in je vel te zitten” Na een cupping massage voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst kan een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

Een Cupping therapie behandeling duurt 45 minuten. Het is ook mogelijk deze massage te combineren met een andere massage. Dan betaalt u voor 20 minuten cupping € 25,00 en de kostprijs van de andere massage.