Turkse Hamam massage

Hamam betekent eigenlijk: een warme plek waar water in overvloed stroomt. De Oosterse hamam is een speciaal badhuis, dat al duizenden jaren geleden bij de Arabieren, Grieken en Romeinen bestond.
De Islamitische veroveraars van Egypte waren onder de indruk van dit badritueel en bouwden zelf hun badhuizen. Gebruik van dit badhuis had, naast een reinigende functie ook een sociale functie (als ontmoetingsplaats)

Ook in Turkije is de hamam een bekende excursie tijdens een vakantie.
Gelukkig weet men in Nederland dit heerlijke reinigingsritueel steeds meer te waarderen. Een hamam massage is een unieke, ontspannende ervaring!

Deze massage wordt gegeven op een comfortabele massagetafel, waar warme kompressen op het lichaam worden geplaatst. Dit om het lichaam te verwarmen en de poriŽn te openen. Hierdoor zijn afvalstoffen en dode huidcellen gemakkelijker te verwijderen. Vervolgens wordt uw huid gescrubd met een speciale scrubhandschoen (Kese). Deze scrubmassage brengt uw doorbloeding op gang en verwijderd dode huidcellen. Deze worden weer verwijderd met warme kompressen.
Hierna wordt op de traditionele manier, met een zeepzak, het lichaam bedekt met een laag warm en romig schuim. Hiermee en met speciale olijfzeep krijgt u een ontspannende zeepmassage. De zeepresten worden weer met warme kompressen van uw lichaam gehaald, waarna u gemasseerd wordt met heerlijke warme speciale olie! Dit doen we om de poriŽn weer te sluiten. U zult een heerlijke zachte huid hebben na deze massage.

Deze behandeling is ideaal als u lekker de zon in wilt en lekker lang bruin wilt blijven. Maar ook wanneer u heerlijk een diepreinigende, ontspannende massage wilt is dit een echte aanrader!

Tijdens de massage worden zowel de voorkant en de achterkant van het lichaam gereinigd en behandelt tijdens de zeepmassage. De gehele achterkant van het lichaam wordt gemasseerd met olie. De tijdsduur van deze massage is minimaal 90 minuten, maar is uit te breiden tot 120 minuten.

Het is aan te raden om zwemkleding aan te doen en droog ondergoed mee te nemen!