Hotstone massage

Deze massage bestaat al eeuwen. Basaltstenen die gebruikt worden zijn gestolde lavastenen en bevatten veel ijzer en magnesium. Dit verklaart waarom ze goed warmte kunnen opnemen en langzaam kunnen afgeven. Ze zijn gepolijst door water en zand. De Indianen beweren dus ook dat de hotstones bewerkt zijn door de 4 elementen:  Aarde, water, vuur en wind.

Het is een ontspanningsmassage die gegeven wordt met behulp van warme basaltstenen (45-50 graden). Deze worden op uw huid geplaatst zodat de warmte heerlijk uw spieren ontspant. Vervolgens wordt u met warme basaltstenen gemasseerd. Dit werkt dieper in op de spieren dan een gewone ontspanningsmassage en werkt erg relaxend.
Uw doorbloeding wordt hierdoor dus ook beter gestimuleerd, alsmede uw lymfesysteem. De massage werkt ook ontgiftend en deze afvalstoffen worden ook direct afgevoerd.

Let op: helaas is het niet altijd mogelijk om een hotstone massage te krijgen. Bij koorts, zwangerschap en tumoren is het af te raden om een hotstone massage te ondergaan.
 
Door sommige omstandigheden is het noodzakelijk om de hotstone massage uit te voeren op een lagere temperatuur. Dit is van toepassing als u last heeft van de overgang, diabetes, hartklachten of een hoge bloeddruk.

Als u eenmaal lekker ontspannen ligt en geniet van uw ontspannende massage zult u voelen dat deze massage behandeling heerlijk diep doordringt in uw spieren en u hiervan erg relaxed wordt.
Een echte aanrader dus voor mensen om hun drukke leven even op de achtergrond te schuiven en te genieten van de weldaad die deze massage inhoudt.

• Deelmassage hotstone: gehele achterkant (nek, schouders, rug, achterkant benen) 45 minuten

• Deelmassage hotstone : gehele voorkant (armen, handen, buik, voorkant benen) 30 minuten - een aparte beleving omdat lichaamsdelen gemasseerd worden, die weinig aandacht van ons krijgen. De warme stenen worden op uw chakra’s geplaatst wat u nieuwe energie geeft en verlichtend werkt en u weer energieker maakt.

• Algehele hotstone massage: zowel uw voorkant als uw achterkant van uw lichaam krijgen aandacht tijdens deze massage. U komt helemaal relaxed van de tafel af!

75 minuten