Reiki behandeling

Letterlijk betekent reiki: rei (ziel, geest) en ki (energie, levenskracht) oftewel Universele Levensenergie.
Ieder levend wezen (mens, dier, plant) functioneert dankzij stromen in deze levensenergie. Als deze levensenergie wordt onderbroken of verstoord ontstaan er na een bepaalde tijd fysieke en/of mentale klachten. Reiki zorgt dat deze “blokkades”worden opgeheven, en hersteld en hiermee wordt ook de genezing in gang gezet.
Het wordt aan je gegeven via handoplegging en is een intelligente energie, het werkt waar het nodig is. Houdt u er wel rekening mee, dat uw manier of gedachte “hoe u in het leven staat” daadwerkelijk kunnen veranderen door een aantal behandelingen achter elkaar. Als u bijvoorbeeld een behandeling neemt van 10 x, dan zullen de eerste 3 afspraken kort achter elkaar zijn,dit om de energie op te bouwen. De volgende 7 volgen dan 1x per week, omdat uw lichaam de energie langer vast kan houden. Wanneer u dus een druk leven heeft en u heeft altijd een onrustig gevoel, dan kan het dus zomaar zijn dat u na deze 10 behandelingen ineens een middagje vrij neemt om eens iets leuks te gaan doen, of gewoon in de bank ga zitten om een boek heerlijk uit te lezen….en dit allemaal zonder schuldgevoel! Zonder te denken aan de strijk, de was of alle andere dingen die u allemaal van uzelf moet!
Je zult dan ontdekken dat er iets verandert is, en dat ben Jij!
Dit was mijn ervaring toen ik net met reiki begon. Natuurlijk is de uitwerking van reiki heel persoonlijk en ik kan dus ook geen voorspellingen doen hierover.

Er zijn 5 leefregels om te leven volgens reiki:
1. Maak je juist vandaag niet kwaad
2. Maak je juist vandaag geen zorgen
3. Verdien je brood op een eerlijke manier
4. Eer je ouders en je leraren
5. Toon dankbaarheid aan alles dat leeft

5 hele simpele regels, die zeker de moeite waard zijn om volgens deze regels te leven!

Ik geef een behandeling van reiki volgens het Mikao Usui methode.
Reiki wordt gegeven in een rustige ambiance in combinatie met aromatherapie (in een geurbrander) een behandeling duurt ongeveer 45 min- 60 min. Reiki wordt gegeven over je kleding heen. Je zal ontspannen van de behandeltafel af gaan.

Reiki vervangt nooit de reguliere zorg, maar is een uitstekende aanvulling hierop!